ΜΕΛΙ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ

Το ελληνικό μέλι, οφείλει το μοναδικό άρωμα και τη γεύση του, στο γεγονός ότι, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας αποτελείται απο δάση και άγρια οικοσυστήματα. Μέσα στα οποία αναπτύσσονται δε, αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, που μεταφέρουν τις ιδιότητες τους, στο ελληνικό μέλι.
Πολύ πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, δείχνουν ότι οι ελληνικές ποικιλίες μελιού είναι πλούσιες σε χημικές ενώσεις, όπως οι πολυφαινόλες, τα φαινολικά οξέα, και τα μονοτερπένια, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και γνωστά για την αναστροφή, καταστολή, ή αποτροπή ανάπτυξης του καρκίνου.

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Οι μελετητές και οι γιατροί, τόσο της αρχαιότητας όσο και σήμερα, συμφωνούν ότι το μέλι αποτελεί συντελεστή της μακροζωίας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι, όπως ο Πυθαγόρας, ο Δημόκριτος και άλλοι, έζησαν μέχρι τα βαθειά τους γεράματα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μέλι αποτελούσε απαραίτητο στοιχείο της διατροφής τους.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ
Το μέλι είναι υγροσκοπικό 
Το μέλι έχει υγροσκοπική φύση, που σημαίνει ότι, όταν εκτίθεται στον αέρα, απορροφά υγρασία από τον αέρα. Έτσι θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των ουλών, διατηρώντας το υγρό δέρμα, και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νέων ιστών. Οι υγροσκοπικές ιδιότητες του μελιού, επίσης, το καθιστούν ιδανικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά, δεδομένου ότι βοηθά το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο. Όταν χρησιμοποιείται σε δέρμα και στα μαλλιά θεραπείες, αφήνει το δέρμα απαλό και εύπλαστο, και τα μαλλιά γυαλιστερά και υγιή.

Το μέλι είναι Αντιβακτηριακό. Οι ερευνητές άρχισαν να επιβεβαιώνουν, τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτό σταμάτησε με την ανάπτυξη των αντιβιοτικών, αλλά πρόσφατα η ανάπτυξη της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά έχει οδηγήσει στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού. Έχει παρατηρηθεί πως, το μέλι απαγορεύει την ανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων. Περιέχει ένα ένζυμο που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο, πιστεύεται ότι είναι ο κύριος λόγος για την αντιμικροβιακή δραστικότητα του μελιού. Ως εκ τούτου, το μέλι είναι μια χρήσιμη θεραπεία για πληγές και εγκαύματα. Κοψίματα, γδαρσίματα και ζεματίσματα μπορούν να καλυφθούν στο μέλι για να αποτρέψει τα βακτήρια εισέρχονται από την πληγή και την προώθηση της επούλωσης.
πηγή: http://www.benefits-of-honey.com/honey-properties.html

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Τα σάκχαρα του μελιού είναι απλά, απορροφούνται αμέσως, γι΄ αυτό και το μέλι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό για του αθλητές τα παιδιά τις εγκύους τους αρρώστους, και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό.
Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Η συγκέντρωση των βιταμινών που έχει το μέλι δεν είναι αρκετή για τις ημερήσιες ανάγκες μας, βοηθούν όμως για την απορρόφηση των ζαχάρων.
Το μέλι είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει το πρόβλημα του έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Η κατανάλωση μελιού βοηθάει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας λόγω σιδήρου που περιέχει.
Το μέλι βοηθά σημαντικά στο ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης.
Το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη που βοηθά ιδιαίτερα άτομα που λόγω της καθιστικής εργασίας υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. 

Πρέπει λοιπόν να εντάξουμε το μέλι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο; Η απάντηση είναι ναι!
Πόσο μέλι να τρώει κανείς; Δύο κουταλιές σούπας, σε συνδυασμό μάλιστα και με γύρη. Μία κουταλιά, το πρωί και μία το απόγευμα διαλυμένη σε χλιαρό νερό. Το μέλι, είναι χορταστικό, αναζωογονητικό, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας διατηρεί υγιείς. 

ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ

Συλλέγεται από τις ιδιόκτητες κυψέλες μας, που διατηρούμε στην Θεσσαλία, εξασφαλίζοντας σας αγνό παρθένο ανθόμελο που διαθέτουμε στην συσκευασία των 1000 γραμμαρίων (1 κιλού).

ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ: 8,00 ΕΥΡΩ